Kontakt

vildebratlandhansen@gmail.com

Business / Samarbeid

email@gmail.com

 • Instagram
 • Vilde B.
  Hansen

  Lesetips fra Johanne Magnus

  17.04.2017 - 12:55

  Å lese en god bok er som å ha en trøstende hånd på skulderen

  Jeg leser for å kjenne meg igjen, for å forstå og ofte lærer jeg noe nytt i samme slengen. Men mest av alt, leser jeg for opplevelsens skyld. Og kanskje blir du, som meg, inspirert til å skrive selv. Ingenting er som å gå til sengs med en kortroman fri for kjærlighetens besværligheter.  Jeg håper noen av bøkene under faller i smak.   

  Anbefalinger (i tilfeldig rekkefølge)

  Oppløsningstendenser av Nina Lykke (roman)

  Liv befinner seg på nullpunktet. Liv har mistet Frogner-leiligheten. Nå bor hun i en liten kjeller på Sagene i Oslo. Fra sin luksuriøse tilværelse med kredittkort og restaurant-besøk, lever hun nå på 100 kroner dagen. Liv er ensom etter samlivsbrudd. I tillegg henger jobben i en tynn tråd. Hun går til psykolog for å få hjelp til å få orden på kaoset. Når hun treffer bekjente på gaten sliter hun med å konversere. Men Liv er tøff og finner alltid en utvei tross all motstand.

   

  Fugletribunalet av Agnes Ravatn (roman)

  NRK-programlederen Allis forlater jobb, rampelys, mann og byen etter å ha vært innblandet i en sexskandale. Med skam i bagasjen søker hun rolige forhold og tar arbeid som hushjelp og gartner for den gamle og trengende (tror hun) Sigurd Bagge på landet. Men ting blir slett ikke slik Allis hadde tenkt seg. Romanen stiller spørsmål ved hva det vil si å være et helt menneske. Om det å forlate prestisje i storbyen og om det er mulig å starte på nytt og om det er mulig å leve et helt ukomplisert liv.

   

  Ned til hundene av Helle Helle (roman)

  En kvinne har forlatt sin mann og sitter på et busstopp i ingenmannsland og leter etter «et godt sted å gråte». Den danske forfatteren skriver kort og godt om ulykkelige kvinneskikkelser som lever stusselige liv i dunkle provinsbyer. Men Helle Helle klarer å vri den grå hverdagen til dramatikk.

   

  Utvidelse av kampsonen av Michel Houellebecq (roman)

  Denne romanen er rå og brutal, men også ful av (svart) humor og varme. Briljant bok om en ensom dataingeniør (Tisserand) med et grått og kjedelig liv. Han mislykkes stadig når han nærmer seg kvinner og synes det meste er meningsløst. Denne kultromanen føyk rett inn på min topp tre liste.

   

  Gå eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv av Tomas Espedal (roman)

  Denne boken handler selvsagt mye om det å gå, men like fullt hva det fører til: villgåelse, nye møter, nye oppdagelser, bekjentskaper, indre reiser. Her får du filosofiske tanker, selvutleverende notater og metalitterære kapitler. Espedals gjennombruddsroman.

   

  Om våren av Karl Ove Knausgård (roman)

  Ikke lest Min kamp-bøkene? Orker du heller ikke tanken på seks mursteinsromaner? Da foreslår jeg at du begynner ditt Knausgårds-bekjentskap med denne perlen av en roman på sympatiske 188 sider. Boken handler om en far og hans tre måneder gamle barn. Handlingen går over ett døgn, og vi følger dem gjennom alt de to gjør og tenker. Det er en rørende roman med like mye innslag av mørke som lys. En av de vakreste bøkene jeg har lest.

   

  Leve posthornet av Vigdis Hjort (roman)

  Hovedpersonen Ellinor, er en ensom og selvopptatt kvinne i 30-årene på randen av et sammenbrudd. At det nokså kjedelige temaet: EUs tredje postdirektiv, spiller en sentral rolle i boken kommer likevel i skyggen for hovedpersonens følelsesliv. Det er henne vi kommer under huden på. Det er hennes drømmer og frykt for tilværelsen vi pirres av.

   

  Bare livet av Alice Munroe (novellesamling)

  Her får du det beste av novellemesteren Munroe. Kvinner står i sentrum i disse historiene som sylskarpt viser hvor enestående ordinært livet kan være.

   

  Glassklokken av Sylvia Plath (roman)

  En ung kvinne kjemper med psykiske lidelser på den enes siden og trangen og tildragelsen etter suksess i den andre. Vi følger henne på veien som ender opp i et sammenbrudd hvor tanken om selvmord, truer. En klassiker.

   

  Og noen til helt på tampen ?

   

  Anatomi. Monotoni av Edy Poppy (roman)

  Amerika av Gro Dahle (novellesamling)

  Bare ukedager av Cecilie Aurstad (dagboksroman)

  Med bind foran øynene av Siri Hustvedt (roman)

  Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping av Haruki Murakami (personlig essay)

   

  Husk at du finner bøkene helt gratus på ditt nærmeste bibliotek. God lesning!


   

  Hilsen Johanne @skraatak (Instagram og Twitter)

   

  2 kommentarer

  Victoria Larsen

  17.04.2017 kl. 13:54
  Flotte tips! :)

  Vilde Bratland Hansen

  18.04.2017 kl. 17:03
  Victoria Larsen: Helt enig!

  Skriv en ny kommentar

  hits