Kontakt

vildebratlandhansen@gmail.com

Business / Samarbeid

email@gmail.com

 • Instagram
 • Vilde B.
  Hansen

  Håndball handler om mer enn å kaste ballen i mål

  19.04.2017 - 12:50

  7 timer i minibuss med en gjeng tenåringsjenter. 

  Du ser kanskje for deg en uutholdelig tur. En gjeng hylende høyere enn en stukken gris da de ser det nye profilbildet til den kjekkeste gutten i klassa. Du får kanskje bilder i hodet av altfor mye sminke og selvbruningskrem. 

  Det er i alle fall ting jeg forbinder med jenter på fjorten - femten år. Sånn jeg selv var som fjortis. 

  Men først og fremst brakte turen med Gjøvik HK jenter 2002 frem nostalgiske følelser. Selv om ting har forandret seg siden jeg var fjorten(for eksempel at jentene har med seg iphone - lader uansett hvor de går), så er det grunnleggende fortsatt det samme: de voldsomt sterke relasjonene man har i idretten og på aldersbestemte lag. 

  Så fort vi slapp ut av bussen klemte jentene hverandre hardt og lenge. For ikke å glemme gjorde det meg oppriktig glad å se hvordan alle var inkludert i praten da vi satt rundt bordet på Peppes. Hvor imøtekommende og åpne de var da Andrea og jeg introduserte en lek for dem i bussen. På allsangen til Demi Lovato på vei hjem. Hadde jeg vært forelder til en av jentene på laget hadde jeg blitt stolt over deres kollektive identitet! 

  For min del bragte turen med seg minner om søvnløse netter på luftmadrasser i svetteluktende gymsaler, om korte dusjseanser i gamle håndballhaller som ikke hadde igjen varmtvann. 

  Jeg kjente igjen den enorme omsorgen vi hadde for hverandre. Hvor sterke vi var sammen

  Det fikk meg til å tenke på hvor viktig det er å ha gode relasjoner i overgangen fra ung til voksen. I media får vi gjerne malt et bilde av dagens ungdom som ensomme og deprimerte. Nettopp derfor er det så godt å se den sterke kontakten mellom dem. Kontakten som kommer til å bli helt avgjørende når de nå skal kjenne på livet som voksen. 

  Si hva du vil; håndball handler om mer enn å kaste ballen i mål flest ganger. 

  Og det fineste av alt er kanskje at jentene ikke er klar over hvor sterke og gode relasjonene er. 

  Enda. 


   

  - Vilde

  #blogg #bloggno #idrett #håndball #side2

  Skriv en ny kommentar

  hits