Kontakt

vildebratlandhansen@gmail.com

Business / Samarbeid

email@gmail.com

 • Instagram
 • Vilde B.
  Hansen

  Er du en prestasjonssker?

  28.05.2017 - 17:05

  Nå kunne jeg lest. Nå burde jeg trent. Jeg har sløst bort tre timer på niks og nada!

  Kjenner du deg igjen? 

  Som jeg har skrevet om før er jeg et hverdagsmenneske som elsker følelsen av å få ting unnagjort. I løpet av de siste årene har jeg innsett at jeg liker hverdager bedre enn ferier og fridager.

  Det er i utgangspunktet en positiv greie. Det er en egenskap som gjør at jeg lett fatter interesse for mange forskjellige ting, og jeg tror det er den egenskapen som driver meg. Problemet er bare at jeg har en tendens til å drive meg selv så langt at jeg ender opp med å bli dritsliten. Og blir jeg det, tenker jeg som regel at ingenting av det jeg driver med er moro, verdt det eller av betydning. På slike dager tenker jeg at jeg kunne ønske jeg bare kunne slappe av. Chille og bare leve livet. Være hun som dro på fylla midt i uka, se på serier uten at tankekverna tar meg og forteller at jeg burde, burde, burde.

  Så kommer energien tilbake og jeg fortsetter som før. Vet at jeg aldri kommer til å bli hun som gir faen. Fordi det rett og slett ikke er meg. Det er ikke Vilde.

  Derfor har jeg i samråd med min psykolog utarbeidet noen teknikker for å få bukt med dette problemet(Ja, jeg er hos psykolog iblant. Det betyr ikke at jeg er gal eller at jeg ikke har det bra med meg selv).

  Der andre trenger en plan for å gjennomføre det de har tenkt til å gjøre trenger jeg en regel som sier at jeg skal stoppe. Derfor har jeg innført prinsippet om arbeidstid. Det skal begrense meg og min trang til å gjøre fornuftige ting.

  For mange høres det kanskje komisk ut, men for meg har det resultert i at jeg jevnt over får mer energi. Fordi jeg da må sørge for å gjøre ting som gir meg energi.

  Er du som meg? Da anbefaler jeg deg følgende:

  - Lag deg regler på hvor lenge du får lov til å jobbe(skole, blogg eller andre fornuftige ting som du må gjøre).

  - Lag deg regler på hvor mange ganger i uka du får lov til å trene.

  - Prøv å sørge for at hver dag ikke blir kliss lik. Min erfaring er at alt som heter kreativitet og livgnist dør dersom hver dag består av plikter og fornuftige gjøremål.

  - Ha en ting å glede deg til hver dag. Det være seg en digg lunsj med ei venninne, lese i en god bok eller å dra for å spille minigolf.

  - Følg reglene du har satt deg. Uansett hvor mye hjernen sier at du burde eller skulle.

  Håper tipsene var til nytte!

  Vilde

  #side2 #bloggno #blogg #hverdag #helg #søndag #tips #femelle #kk #personlig

  2 kommentarer

  RebeccaHasselgard

  28.05.2017 kl. 20:40
  Kjenner meg absolutt noe igjen her! Prver selv lage litt lister med ting jeg m gjre vs ting jeg har lyst til gjre, og balansere det :)

  Vilde Bratland Hansen

  29.05.2017 kl. 14:13
  RebeccaHasselgard: :)

  Skriv en ny kommentar

  hits