Kontakt

vildebratlandhansen@gmail.com

Business / Samarbeid

email@gmail.com

 • Instagram
 • Vilde B.
  Hansen

  VÆR ET MEDMENNESKE

  10.06.2017 - 13:13

  Jeg tenker at alle mennesker har behov for en ventil. Noen å snakke med. Kanskje spesielt i et samfunn der det nærmest ikke er rom for å ha dårlige sider. Der et utelukkende godt liv forventes fordi vi har tilgang på mat, penger, utdanning og opplevelser. Der vi aller helst skal unngå å gjøre et poeng ut av det andre vil kategorisere som bagateller. 

  Min erfaring tilsier at det er bagatellene, de små kommentarene og vanskelighetene som ender opp med å bli de store problemene. Derfor er det så viktig å være på vakt når de rundt deg uttrykker at de ikke har det så bra. Tør du å spørre en gang til når får følelsen av at ting ikke er så greit?

  Etter min mening er det bedre å spørre en gang for mye. VÆR ET MEDMENNESKE!

  Dette skrev jeg etter å ha lest pappa sin Facebook- status som jeg nå deler med dere:

  Å være forelder er av og til, eller ganske ofte, komplisert og krevende!
  Noen ganger kan en føle seg ganske hjelpeløs og utilstrekkelig. En vil så gjerne at det skal gå dem vel på alle fronter. Når noen av dem sliter føler en sterkt på egen utilstrekkelighet som foreldre, ja også skyldfølelse innimellom.

  Det er ingen hemmelighet at min datter Vilde lenge sleit med spiseforstyrrelser, og i den perioden var det i perioder tungt å være pappa. Hvordan hadde jeg som pappa feilet?

  Historien om Vilde har blitt til boka "13-21", og skildrer hvordan hun selv tenkte. Romanen skildrer en tenkemåte jeg ikke var klar over at en ungdom kunne ha. Sammensatt og vanskelig for en voksen mann å kunne skjønne. Alle foreldre med ungdom i huset burde lese boka for å lære, men det er ikke det denne statusen handler om.

  Nå går det veldig bra med Vilde, hun mestrer og liker livet sitt igjen. Hva skjedde? Hvorfor snudde hennes negative spiraler til å bli positive spiraler.
  Det er sikkert mange små ting som gjorde at det gikk riktig vei, men tre årsaker fremstår som viktige for meg.
  For det første hadde Vilde mennesker rundt seg som brydde seg og ville henne vel, spesielt oss i hennes nærmeste familie - vi ga aldri opp!
  For det andre fant Vilde sin vei ut av dette gjennom å skrive, og på den måten aktivt bearbeide sine følelser i forhold til egen kropp og eget jeg.
  Sist, men ikke minst, ble hun kjærest med Jan Axel. For en mann, han har betydd alt for Vilde!

  Jeg er så takknemlig for at det endte godt for Vilde. Det er nemlig ingen selvfølge at det ender godt!

  Daglig minnes jeg om dette. For noen dager siden møtte jeg en far som digget boka til Vilde og som fortalte en gripende historie om sin egen sønn som hadde slitt tungt. Det minnet meg om at det, i det fleste familier, finnes krevende historier som må gjennomleves.
  I min konsulentjobb møtte jeg for ikke så lenge siden en ung mann som hadde falt ut av den videregående skolen. Han orket ikke å stå i studieløpet fordi han synes forventningspresset fra alle kanter ble for stort. Han hadde ikke mottatt hverken veiledning eller hjelp fra noen rundt seg. Settingen jeg var i tillot ikke veiledning, men jeg har bestemt meg for å ringe å tilby dette som en frivillig hjelper!

  Det er det akkurat det som denne statusen egentlig handler om. Vær en hjelper for de rundt deg, enten de er i familie eller ikke. Det koster så lite, men kan utgjøre en så stor forskjell!

  Skriv en ny kommentar

  hits