Kontakt

email@hotmail.com

Business / Samarbeid

vildebratlandhansen@gmail.com

 • Instagram
 • Vilde B.
  Hansen

  Forhold som har gått tapt

  26.02.2017 - 13:39

  De dagene jeg har lite å gjøre liker jeg å sette meg ned med denne boka;


   

  Den inneholder ulike "skrivestartere" på korte tekster du skal fortsette på. 

  Jeg liker å sette meg ned med den fordi den får meg til å tenke. Hvor ofte er det vi i 2017 faktisk tar oss tid til å sette oss ned for å reflektere litt over hvor vi er og hvor vi har vært? Til å bruke hjernen på en litt annen måte enn å tenke ukeplanlegging og gjøremål?

  Det høres kanskje litt svevende ut, men jeg tror bestemt at vi evner å være bedre medmennesker og at vi får det bedre med oss selv dersom vi evner å tenke litt over tilværelsen. 

  Anyways; i dag var skrivestarteren "mine bestevenner gjennom livet(i kronologisk rekkefølge med et ord som beskriver hver av dem)." 

  Det fikk meg til å tenke på hvor mange mennesker som faktisk har vært en del av livet mitt i en alder av 22 år. Hvorfor det er slik at jeg fortsatt har kontakt med noen av dem, mens andre har glidd ut av livet mitt? Er jeg fortsatt venner med noen av dem fordi begge ønsker og jobber for å bevare relasjonen, eller er det tilfeldig? Har noen glidd ut av livet mitt fordi vi er på forskjellige steder i livet, og betyr det at vi på et senere tidspunkt i livet kommer til å gjenoppta kontakten? Sist men ikke minst er det vanvittig spennende å tenke på hvor mange mennesker jeg kommer til å møte senere i livet. 

  For felles for dem alle, om de var bestevenninner av meg på barneskolen, eller om de stod meg nær på videregående, så har de alle påvirket hvem jeg er i dag. De har på hver sin måte vært med på å forme meg som person. 

  Det å bruke hjernen på en annen måte enn vanlig er en god ting.  Øvelsen fikk meg i alle fall til å sende en melding til ei venninne jeg ikke har snakka med på veldig, veldig lenge. 

  - Vilde

  Følg meg på Facebook her. 

  Følg meg på Instagram her. 

  #Skriv #blogg #bloggno #helg #tid #side2 

   


  Tenke sjæl

  23.02.2017 - 14:43

  Jeg så programmet "Innafor" med stor iver fordi jeg elsker nytenkende og aktuell journalistikk. I tillegg var det sjokkerende å se hvor ille presset i dag er, hvor latterlig langt det egentlig har kommet. Jeg har for eksempel aldri tenkt over mitt eget underliv og jeg hadde aldri hørt om prestasjonsdopet modafinil før jeg så serien. 

  Så kom kritikken. Linnea Myhre fokuserte på hvordan detaljnivået i serien er egnet til å trigge unge jenter og gutter. Susannah Bush Eide viste til at det har vært en voldsom medlemsøkning på hjemmesiden til Sugardaters og at det har vært økt etterspørsel hos den private klinikken som gjennomfører intimkirurgi. 

  Jeg er enig i at NRK som norges største mediebedrift har ansvar for å presentere en balansert fremstilling i sin journalistikk. I tre av fire episoder opplever jeg som Myhre og Eide, at det i stor grad kun er en vinkling, kun ett innblikk man blir presentert. Etter jeg så episoden om intimkirurgi tok jeg for eksempel meg selv i å studere mitt eget underliv og jeg begynte å se for meg hvordan det hadde vært å være modafinil i eksamensperioden. 

  Etter en kort periode i den påvirkede tilstanden koblet jeg på det kaller sunn fornuft. Det slo meg at kjæresten min ikke forelska seg i kjønnsleppene mine. For det andre at jeg gir blanke faen i mitt eget underliv dersom jeg tenker litt lenger enn min egen nese. Det er millioner av mennesker på flukt fra Syria, og her skal vi i Norge sitte på vår høye hest og vurdere intimkirurgi? Og dersom jeg trenger ei pille for å klare eksamensstresset, så mener jeg at jeg ikke er motivert nok til å klare det. 

  Vi må bli flinkere til å tenke kritisk rundt den informasjonen vi blir presentert. 

  Jeg mener: 

  Modafinil. En prestasjonspille uten bivirkninger som det er lite forsket på. Det som virker for godt til å være sant, er som regel det. 

  Plastikkirurgen lever av å operere usikre jenter. Kanskje vi skal ta det han sier med en klype salt? 

  Å leve i grenseland mellom sugardating og eskortepike? I don't think so! 

  JA - NRK burde vært flinkere til å opplyse om de negative sidene. Samtidig må vi være i stand til å tenke negativt om temaer som åpenbart er negative. Vi må vite hva som er våre grenser og hvilke verdier vi ønsker å stå for. På den måten, og bare på den måten vil vi klare å unngå likhets og prestasjonstrenden. 

  Avslutningsvis sier jeg som Trond Viggo Torgersen; tenke sjæl!

  Da kommer man som regel ganske langt. 

  #blogg #bloggno #innafor #tv #NRK 


  Meld deg som frivillig på Arctivity sammen med meg!

  22.02.2017 - 14:32

  Noe av det som gjorde sterkest inntrykk på meg i fjor var å bli kjent med Ida. Å være assistenten til et herlig kvinnemenneske som har en funksjonshemming har gjort meg flinkere til å sette ting i perspektiv. Og til å irritere meg over alle dører som ikke har døråpner på Blindern. 

  Forrige uke fortalte hun meg at hun planla å dra på en leir ved navn Arctivity i sommer. Campen er i Nord Norge i tidsrommet 9. - 14 juli. Gjennom oppholdet bistår man funksjonshemmede og gjør aktiviteter som for eksempel klatring, padling og seiling sammen.

  På oppfordring fra Ida valgte jeg å melde meg som frivillig. Jeg er overbevist om at det kommer til å bli en minnerik opplevelse.

  Jeg mener; en leir hvor du får prøvd en rekke aktiviteter du aldri har gjort før, oppleve Nord Norge på sitt beste og møte en haug med bra mennesker? 

  Det kan ikke bli annet enn bra! 

  Derfor oppfordrer jeg deg til å melde deg som frivillig du og. 

  Hjemmesiden til Arctivity finner du her og Facebooksiden her. 

  So much love! 

  - Vilde

  Følg meg gjerne på Facebook her. 

   


  Vis flere innlegg

  hits