Kontakt

email@hotmail.com

Business / Samarbeid

vildebratlandhansen@gmail.com

 • Instagram
 • Vilde B.
  Hansen

  Er du en prestasjonssøker?

  28.05.2017 - 17:05

  Nå kunne jeg lest. Nå burde jeg trent. Jeg har sløst bort tre timer på niks og nada!

  Kjenner du deg igjen? 

  Som jeg har skrevet om før er jeg et hverdagsmenneske som elsker følelsen av å få ting unnagjort. I løpet av de siste årene har jeg innsett at jeg liker hverdager bedre enn ferier og fridager.

  Det er i utgangspunktet en positiv greie. Det er en egenskap som gjør at jeg lett fatter interesse for mange forskjellige ting, og jeg tror det er den egenskapen som driver meg. Problemet er bare at jeg har en tendens til å drive meg selv så langt at jeg ender opp med å bli dritsliten. Og blir jeg det, tenker jeg som regel at ingenting av det jeg driver med er moro, verdt det eller av betydning. På slike dager tenker jeg at jeg kunne ønske jeg bare kunne slappe av. Chille og bare leve livet. Være hun som dro på fylla midt i uka, se på serier uten at tankekverna tar meg og forteller at jeg burde, burde, burde.

  Så kommer energien tilbake og jeg fortsetter som før. Vet at jeg aldri kommer til å bli hun som gir faen. Fordi det rett og slett ikke er meg. Det er ikke Vilde.

  Derfor har jeg i samråd med min psykolog utarbeidet noen teknikker for å få bukt med dette problemet(Ja, jeg er hos psykolog iblant. Det betyr ikke at jeg er gal eller at jeg ikke har det bra med meg selv).

  Der andre trenger en plan for å gjennomføre det de har tenkt til å gjøre trenger jeg en regel som sier at jeg skal stoppe. Derfor har jeg innført prinsippet om arbeidstid. Det skal begrense meg og min trang til å gjøre fornuftige ting.

  For mange høres det kanskje komisk ut, men for meg har det resultert i at jeg jevnt over får mer energi. Fordi jeg da må sørge for å gjøre ting som gir meg energi.

  Er du som meg? Da anbefaler jeg deg følgende:

  - Lag deg regler på hvor lenge du får lov til å jobbe(skole, blogg eller andre fornuftige ting som du må gjøre).

  - Lag deg regler på hvor mange ganger i uka du får lov til å trene.

  - Prøv å sørge for at hver dag ikke blir kliss lik. Min erfaring er at alt som heter kreativitet og livgnist dør dersom hver dag består av plikter og fornuftige gjøremål.

  - Ha en ting å glede deg til hver dag. Det være seg en digg lunsj med ei venninne, lese i en god bok eller å dra for å spille minigolf.

  - Følg reglene du har satt deg. Uansett hvor mye hjernen sier at du burde eller skulle.

  Håper tipsene var til nytte!

  Vilde

  #side2 #bloggno #blogg #hverdag #helg #søndag #tips #femelle #kk #personlig


  Lag din egen blankebok!

  24.05.2017 - 16:45

  For to år siden leste jeg en bok av Gretchen Rubin. I boka tipser hun om å lage en slags memo - bok bestående av alt fra mattips til gamle bilder/avisutklipp eller prestasjoner man er stolt av.

  Min direkte oversettelse er altså "blankebok." Jeg både elsker å jobbe med den, og å ta en titt i den hvis jeg har en dårlig dag.

  Jeg vet ikke med dere, men enkelte dager er det ekstremt deilig å sette seg tilbake og se på gamle bilder og minner!


  Vi må ikke glemme gutta

  23.05.2017 - 14:48

  I går la Piateed ut en fantastisk video om kroppspress og retusjering. Dersom du ikke allerede har sett den, sjekk den ut her

  Det som først og fremst kapret min oppmerksomhet med videoen var hennes fokus på gutta.

  "Vi trenger flere menn med sunne verdier," sier hun. 

  Det er så forbanna viktig. I mange år har det vært fokus på det vanvittige kroppspresset som er og har vært på kvinnekroppen. Kritikken har ført til at flere kropper har fått "adgang" til reklameindustrien(til tross for at vi fremdeles har en lang vei å gå). Programmet top - model har for eksempel hatt sesonger der alle kroppsfasonger har vært representert. 

  Når det er sagt har jeg fremdeles til gode å se en mannlig modell uten sixpack, høye kinnbein og lav fettprosent. Gutta skal liksom spise pizza, drikke øl og se ut som Channing Tatum. 

  Midt oppi alt fokus på jentene må vi ikke glemme at gutta også påvirkes av reklamen som lages. I forrige ukes episode av Pia og Psyken fortalte for eksempel Petter Gulli(som for øvrig er fra reklameindustrien) hvordan hans sønn og hans kompiser er besatt av benkpress og proteiner. Med andre ord: så fort gutta blir 16 løper de til nærmeste gym for å finne vektstengene. 

  Hvor langt drives gutta før de blir syke av det? Tåler de presset? Eller blir andre egenskaper bortglemt? 

  I en artikkel basert på Lars Kneppes hovedoppgave i psykologi kan det tyde på at gutta ikke er så hardhuda som man fort kan få unntrykket av:

  Forskning fra de siste ti årene indikerer at langt flere menn har symptomer på spiseforstyrrelser enn tidligere antatt og at de har et noe annerledes symptombilde enn kvinner.

  Videre skriver han at menn er mest bekymret for midjen og opp, mens kvinner er opptatt av midjen og ned. Der kvinner ønsker å være lette, ønsker menn å vise kroppslig beherskelse, muskuløse kropper og lav fettprosent. 

  Så til bekreftelsen av min antakelse: 

  Det kan tenkes at økningen av menn med spiseforstyrrelser kan være et resultat av samfunnets økende fokus på mannlig skjønnhet, og et skjønnhetsideal dreiet omkring det mesomorfiske idealet om en definert kropp, skriver forfatteren. 

  Kroppspresset er med andre ord vanvittig påtrengende, også for gutta.

  Den store forskjellen er at det ikke snakkes om blant gutta.

  I et lukket forum på Facebook for mennesker med spiseforstyrrelser er for eksempel menn kraftig underrepresentert dersom man skal stole på statistikken. I følge Kneppe er nemlig forholdet mellom kvinner og menn 1:3. I media hører vi sjelden om profilerte menn som står frem med slik problematikk. 

  Nettopp derfor deler jeg Piateed sin oppfordring: flere gutter må på banen. Likevel mener jeg at vi som kvinner også må stå opp for guttas kroppspress. Vi er også med på å bygge opp om det kroppslige idealet dersom vi ikke snakker om det. 

  - Vilde 

  #kroppspress #gutter #anoreksi #retusjering #menn 


  Vis flere innlegg

  hits