Kontakt

email@hotmail.com

Business / Samarbeid

vildebratlandhansen@gmail.com

 • Instagram
 • Vilde B.
  Hansen

  Jeg er en av finalistene!

  30.08.2016 - 09:53

  Et måltid kan være det fineste som finnes. Gode samtaler, et samlingspunkt på sett og vis. På den annen side kan måltider også skape sterke inn - og utgruppekontraster. Kvinneguiden har i samarbeid med Mills satt søkelys på denne nær sagt universale problematikken og arrangerte tidligere i år en skrivekonkurranse med temaet matro. 

  Jeg er så heldig å være en av finalistene. Mitt bidrag kan du lese her

  Mange er kanskje lei av å prate om det, om å lese om det. Men det like fordømt, unnskyld uttrykket, jævlig viktig.

  For selv om en ikke sliter selv, er vi alle, på eller annen måte, viklet inn i problematikken.   #bloggno #matro #kvinneguiden #konkurranse 

   


  Alt levert på døren, takk!

  25.08.2016 - 17:34

  På søndag måtte Jan Axel og jeg vente på t - banen i hele 12 minutter.

  - Er du seriøs? Det er jo en evighet, utbrøt jeg. 

  Det var tross alt søndag, vi hadde gått tur og vi skulle pratisk talt ikke gjøre noe resten av dagen. 

  Likevel dette stresset over å vente i tolv minutter. Jeg tror vi er flere som til tider kjenner på det nærmest innebygde stresset i 2016. Ethvert sekund skal være effektivt, ethvert minutt skal fylles med noe - vi skal optimalisere hver eneste dag. Noen ganger må jeg bare stoppe opp og stille meg selv spørsmålet: Hvorfor i alle dager har jeg det så travelt? Hva er det jeg skal rekke? 

  Etter hendelsen på Sognsvann har jeg funnet ut at jeg i teorien kan bli hjemme hele dagen for å slippe unna alle disse uforutsigbarhetene. 

  Jeg mener: 

  - Trening. Jeg kan finne en yogainstruktør på youtube som lærer meg om pusteteknikker, solhilsener og downward dog akkurat som instruktørene gjør på det lokale yogasenteret. Uten at jeg trenger å betale for det! Hvis jeg vil få opp pulsen finnes det programmer for det og. Vil jeg trene styrke er det bare å klikke seg inn på funkygine sin blogg. Dama er et levende bevis på at alt kan gjøres på stuegulvet. På den måten slipper jeg å stå i kø på et overfylt treningssenter. 

  - Maten kan bli servert på døra av marked.no, kolonial.no eller Adams matkasse. På den måten slipper jeg å forholde meg til lærlingen i kassa som bruker alt for lang tid på å taste inn koden på røde epler, og jeg slipper å klikke innvendig på han fyren foran meg som har en full handlevogn når jeg selv bare skal ha en yoghurt. I helgene kan jeg benytte meg av Foodora dersom jeg vil ha sushi, burger eller pizza. 

  -  Studier. Når jeg skal lese kan jeg bestille alle bøker på adlibris.no for å spare meg selv for kaoset som finner sted på Akademika den første uka hver semesterstart. For det andre legges alle forelesninger ut som lydfil i Fronter slik at jeg ikke trenger å sitte på den innestengte bussen til skolen. Man sitter jo ikke og snakker med noen i forelesning uansett, liksom? 

  - I stedet for å ordne meg og dra ut for å være sosial kan jeg ha kontakt med vennene mine via Facebook og Skype. Dersom jeg vil se dem face to face kan de komme hjem til meg. Og er det fest? Jeg kan få med meg høydepunktene fra kvelden på Mystory og dermed vite hva som skjedde uten å være hangover dagen etter. Blir det for kjedelig en lørdag kveld kan jeg alltids finne en konsert å se på TV. Adele sin, for eksempel. 

  Jeg tror i grunn dette hjemmeværende prosjektet i teorien kunne fungert for de aller fleste. 

  Har du hund sier du? Kan enkelt løses med hundepasser som du finner på www.finnenhundepasser.no. Der får du kontakt med mennesker som er villig til å passe og gå tur for en billig penge!

  Har du barn? www.barnevaktnett.no er stedt for deg. De kan følge barna i barnehagen og de kan hente. Problem solved!  

  Trenger du nye møbler eller nytt interiør til hjemmet? Husk at IKEA kan levere på døren.  

  Er du av de som har behov for frisk luft? Du kan kjøpe deg Airfree luftrenser(leveres også på døren).

  Konklusjonen er:

  Kanskje vi ikke skal være så opptatt av å nyttemaksimere? 

  Er ikke livet jeg presenterte ovenfor ganske begrenset? Det ville i alle fall utelukket de få, men likevel viktige samtalene med andre i forkant av forelesning. Du ville gått glipp av han på treningsstudioet som du og venninnen din ler av. Du ville gått glipp av tilfeldighetene. Og dermed også livet. 

  Det skal jeg tenke på neste gang jeg må vente på t- banen i tolv minutter. 

  Det er tross alt ikke første eller siste gangen det skjer:

   

   

  #bloggno #hverdag 

   


  I hate cleaning

  19.08.2016 - 20:29

  - Det er så mye bedre når vi bare gjør det! Det tar ikke så lang tid engang. Fra og med i dag synes jeg vi skal holde det ryddig hele tida. Vi kan bare ta rotet underveis i stedet for at vi lar det hope seg opp sånn som vi har gjort frem til nå. 

  Omtrent sånn høres jeg ut hver gang leiligheten er ryddet og vasket. Som om jeg har vunnet verdensmesterskapet i rengjøring feirer jeg med å legge ut en mystory der jeg forteller med utallige emojis hvor fornøyd jeg er med meg selv. 

  To lass med skittentøy, en full vaskemaskin med klær som venter på å bli hengt opp og en rotete stue senere høres jeg sånn ut:

  - Skal vi bare vente med å vaske til i morgen eller? Jeg er egentlig ganske sliten i dag. 

  Selv om jeg vet at det føles bedre dersom vi bare gjør det. Jeg vet at vi burde. Jeg vet at vi må. Fordi vi får besøk. 

  Mitt avsky ovenfor rydding og vasking har vært der så lenge jeg kan huske. Som tolvåring skjøv jeg alt rotet under senga og sendte alle klærne som lå rundt i rommet på vask når mamma ba meg rydde rommet. Da lærerne våren i sjuende klasse sa det luktet muggent i garderoben fant vi raskt ut at det var min hylle som inneholdt noen mugne kastanjenøtter fra september som var årsaken til stanken. Bananer i den svette håndballbagen min har lidd samme skjebne. Andrea, en av mine beste venninner, pleide å spørre om vi skulle rydde rommet mitt når hun kom på besøk til meg. Mitt fremste bursdagsønske i år var at Jan Axel skulle betale for at noen kunne rundvaske hele leiligheten vår. Dere skjønner tegninga? 

  Det føles ut som at jeg skal gjennomføre norseman extreme hver gang jeg skal i gang. Det er i grunn ganske rart. På andre områder kan jeg være en perfeksjonist. Når jeg skriver må hver setning klinge perfekt for at jeg skal si meg fornøyd. Idet jeg tar på meg vaskehanskene er det annerledes. Jeg forvandles til et hespetre av et menneske. Jeg blir en "ikke-snakk-til-meg-nå-er-du-snill" person som bare vil bli ferdig. Så lenge det ikke ser møkkete ut for det blotte øyet er det vel greit? Gjestene skal vel ikke inn på soverommet uansett?

  - Jeg tror ikke denne flekken går bort, altså, prøver jeg meg. Den har helt størknet. 

  Og det må være noe feil med støvsugeren. Smulene blir ikke borte uansett hvor hardt jeg prøver. 

  Jeg har prøvd alt for å gjøre det mindre belastende å komme i gang. Jeg har laget lister som jeg kan krysse av etterhvert som jeg blir ferdig for å kjenne på mestringsfølelse, jeg har forsøkt å sette på dundrende musikk og jeg har lyttet til podkaster for å fortrenge at den dusjen aldri blir rein uansett hvor hardt jeg gnukker. 

  Det beste hadde vært om man kunne vaske alt på en gang og bli ferdig med det. Men det hoper seg opp. Hver eneste uke. Og det kommer det til å fortsette å gjøre. 

  Det er ironisk. Jeg klager nå, i en alder av 22, med en leilighet på 50 kvadrat. Tenk hvordan det skal bli når jeg skal klippe gress, måke snø og klippe tujahekk med en unge hengende på armen?

  Inntil videre støtter jeg meg på følgende sitat: "Ingen har stått med en fot i grava og angret på at de ikke gjorde mer husarbeid." 
  #bloggno #blogg #husarbeid #vasking 

   


  Vis flere innlegg

  hits