Kontakt

email@hotmail.com

Business / Samarbeid

vildebratlandhansen@gmail.com

 • Instagram
 • Vilde B.
  Hansen

  Visste du at menstruerende kvinner isoleres i hytter i Nepal?

  13.07.2017 - 10:02

  I sommer jobber jeg i ABC Nyheter, og i går skrev jeg en sak om en praksis jeg ikke trodde var mulig at eksisterte når vi teller 2017.

  Skikken «Chhaupadi» har ifølge CNN lange historiske røtter, og skyldes en overbevisning om at kvinner som har mensen er skitne og må isoleres. 

  Mens damene oppholder seg i hyttene, har de i henhold til praksisen ikke lov til å ta på andre mennesker, spise eller drikke melkeholdige produkter eller ta på planter. Deres tilgang på vann er også begrenset i menstruasjonsperioden. Noen steder har de heller ikke lov til å lese, skrive eller ta på bøker mens de menstruerer. 

  Seneste forrige uke døde en 19 år gammel jente etter hun hadde blitt bitt av en slange mens hun var isolert. 

  Les hele saken her. 


  Vi er perfekt, men verden er ikke det (enda)

  01.07.2017 - 18:17

   

  I Oslo fylles gatene av regnbueflagg og en stor parade til ære for LHBT. Det er ingen selvfølge. 

   Hvert år publiserer organisasjonen ILGA et kart over lover om seksuell orientering i hele verden. 

  I følge det nyeste kartet blir det begått kriminalitet mot homofile i hele eller deler av 82 land verden over. 

  Disse landene gir homofile dødsstraff: Afghanistan, Sudan, Pakistan, Saudi - Arabia, Iran, Irak, Mauritania og Yemen.

  Disse landene gir homofile fra 14 år i fengsel opptil livstid i fengsel: Etiopia, Eritrea, Tanzania, Zambia, India, Papa Ny Guinea, Sierra Leone, Guyana, Uganda, Bangladesh, Maldivene, Malaysia, Barbados og Trinidad. 

  Disse landene gir opptil 14 år i fengsel: Det finnes 57 stater som gir opptil 14 år i fengsel for homofili. Eksempler på land med slik straff er Egypt, Libya, Turkmenistan, Myanmar og Botswana. 

  Disse landene har promoteringslover mot homofili: Russland, Indonesia og Litauen. 

  Med andre ord - det er fortsatt en jobb å gjøre!

  HAPPY PRIDE!


  3 viktige innlegg fra uka som har gått

  05.03.2017 - 15:01

  1. Damer og Demokrati av Kadra Yusuf 

  I denne kronikken stiller Yusuf spørsmålstegn ved hvorfor kvinner skyr nyheter og samfunnsaktuelle spørsmål. Hun har så rett! Hvorfor er det for eksempel ingen fast spalte i kvinnemagasinene som tar for seg viktige politiske spørsmål, artikler om hvordan vi kan bringe samfunnet videre? Kanskje må vi bli flinkere til å legge bort behovet for "være i balanse" og unngå diskusjoner for å få den likestillingen vi ønsker og har kjempet for i over 100 år? Når jeg tenker meg om bør det være sånn at jeg er stolt av at jeg hører på Dagsnytt 18 i blant. Ikke flau fordi det innebærer at jeg ikke kan navnene til alle i Kardashians familien. 

  For som Yusuf skriver; 

  Demokrati og deltakelse kommer ikke gratis. Vi må også bidra. Vi vil at våre jenter skal være like bra og smarte som menn og utforme et samfunn som er likestilt. Dette vil ikke skje hvis stadig flere kvinner melder seg ut av samfunnet og melder seg inn i alternativ- og hyggebransjen. Om stadig flere unge kvinner ikke er oppdatert, har det konsekvenser. Mindre kunnskap kan føre til mindre demokratisk deltakelse.

  2.  Det går alvorlig dårlig med guttene våre. Men mediene reproduserer stereotypier om kjønnsmakt.  Anki Gerhardsen 

  Kvinner får lavere lønn enn menn, de blir voldtatt mer enn menn, de blir diskriminert fordi de blir spurt om de er gravide på jobbintervju, de gjør mer huarbeid enn menn.. Lista kunne fortsatt i det uendelige. Uomtvistelig viktige temaer, men hvordan står det til med gutta? Kanskje det er på tide å rette mer fokus på disse kjønnsforskjellene? Sannheten er tross alt at; 

  De taper gjennom absolutt hele utdanningsløpet, de er nesten ikke å finne på prestisjestudiene, de topper statistikken for arbeidsledighet og for unge uføre. Siden 90-tallet har antallet barnløse, ensomme menn doblet seg. De er mer utsatt for vold, mer utsatt for rus og langt mer utsatt for selvmord.

  Hurra for en tankevekkende artikkel! 

  3."Det avgjørende vendepunktet kom da jeg endelig slapp tak i håpet om at jeg skulle bli frisk igjen." Håvard Aagesen. 

  Hvordan skal vi få de som verken er friske eller hundre prosent syke til å delta i samfunnet på en god måte? I denne kommentaren skriver artikkelforfatteren om sin opplevelse av å være "midt i mellom" i etterkant av en kreftdiagnose. Om følelsen av å være verken eller. Og for de som er midt i mellom handler det kanskje om å stake ut en kurs der de opplever at de kan bidra med det de er i stand til mestre. 

  Vilde 

  Følg meg på Facebook her. 

  #søndag #helg #tips #blogg #bloggno #samfunn #inspirasjon 


  Vis flere innlegg

  hits