Kontakt

email@hotmail.com

Business / Samarbeid

vildebratlandhansen@gmail.com

 • Instagram
 • Vilde B.
  Hansen

  Er du en prestasjonssøker?

  28.05.2017 - 17:05

  Nå kunne jeg lest. Nå burde jeg trent. Jeg har sløst bort tre timer på niks og nada!

  Kjenner du deg igjen? 

  Som jeg har skrevet om før er jeg et hverdagsmenneske som elsker følelsen av å få ting unnagjort. I løpet av de siste årene har jeg innsett at jeg liker hverdager bedre enn ferier og fridager.

  Det er i utgangspunktet en positiv greie. Det er en egenskap som gjør at jeg lett fatter interesse for mange forskjellige ting, og jeg tror det er den egenskapen som driver meg. Problemet er bare at jeg har en tendens til å drive meg selv så langt at jeg ender opp med å bli dritsliten. Og blir jeg det, tenker jeg som regel at ingenting av det jeg driver med er moro, verdt det eller av betydning. På slike dager tenker jeg at jeg kunne ønske jeg bare kunne slappe av. Chille og bare leve livet. Være hun som dro på fylla midt i uka, se på serier uten at tankekverna tar meg og forteller at jeg burde, burde, burde.

  Så kommer energien tilbake og jeg fortsetter som før. Vet at jeg aldri kommer til å bli hun som gir faen. Fordi det rett og slett ikke er meg. Det er ikke Vilde.

  Derfor har jeg i samråd med min psykolog utarbeidet noen teknikker for å få bukt med dette problemet(Ja, jeg er hos psykolog iblant. Det betyr ikke at jeg er gal eller at jeg ikke har det bra med meg selv).

  Der andre trenger en plan for å gjennomføre det de har tenkt til å gjøre trenger jeg en regel som sier at jeg skal stoppe. Derfor har jeg innført prinsippet om arbeidstid. Det skal begrense meg og min trang til å gjøre fornuftige ting.

  For mange høres det kanskje komisk ut, men for meg har det resultert i at jeg jevnt over får mer energi. Fordi jeg da må sørge for å gjøre ting som gir meg energi.

  Er du som meg? Da anbefaler jeg deg følgende:

  - Lag deg regler på hvor lenge du får lov til å jobbe(skole, blogg eller andre fornuftige ting som du må gjøre).

  - Lag deg regler på hvor mange ganger i uka du får lov til å trene.

  - Prøv å sørge for at hver dag ikke blir kliss lik. Min erfaring er at alt som heter kreativitet og livgnist dør dersom hver dag består av plikter og fornuftige gjøremål.

  - Ha en ting å glede deg til hver dag. Det være seg en digg lunsj med ei venninne, lese i en god bok eller å dra for å spille minigolf.

  - Følg reglene du har satt deg. Uansett hvor mye hjernen sier at du burde eller skulle.

  Håper tipsene var til nytte!

  Vilde

  #side2 #bloggno #blogg #hverdag #helg #søndag #tips #femelle #kk #personlig


  Gleden over å gjøre noe du aldri har gjort før

  30.04.2017 - 12:43

  Før jul bestemte jeg meg for å prøve en ny aktivitet hver andre måned. Siden jeg brukte hele ungdomstiden min på håndball er det så vanvittig mange ting jeg ikke har gjort som jeg har lyst til å prøve. Frem til nå har jeg gjennomført 3 aktiviteter og tenkte derfor å dele erfaringer med dere dersom dere skulle ønske å prøve det samme.

  1. Bobraft på Lillehammer

  Før Jan Axel og jeg dro til Lillehammer var jeg ekstremt spent. Jeg så for meg et enormt kick, ettersittende drakter og ekstrem fart. Derfor ble jeg litt skuffet da vi ble sittende i en badekarlignende- madrass bob iført våre egne klær. I tillegg synes jeg det var litt dyrt med 500 kroner for to personer når turen bare varte i to minutter.  For min del kunne boben gått litt fortere også!

  Når det er sagt var det utrolig kult å se hvordan den olympiske banen på Lillehammer var.

  Bobraft kan kjøpes på youwish.no.

  Terningkast 3.

   

  2. Fangene på fortet

  Jeg forbinder Fangene På Fortet med tv ? programmet som gikk på TV3 med programledere som Jenny Skavlan, Daniel Franck og Nils Ole Oftebro. Da jeg hørte at det var laget en lignende versjon av dette innendørs, bare ti minutter unna der vi bor, kunne jeg ikke annet enn å ta initiativ til å ta med en jentegjeng dit.

  I lokalene i Nydalen fikk vi prøve oss på 45 rom bestående av ulike arbeidsoppgaver. Noen var tekniske, andre fysiske eller taktiske. Vi var der i en og en halv time, men det føltes som en halvtime.

  Dersom du har lyst til å finne på noe annet enn å dra på cafe er dette noe å anbefale. De ulike utfordringene gjør at man blir kjent med hverandre på en helt annen måte!

  Fangene på fortet kostet 250 kroner per person. I tillegg må man huske på at man må være tre personer for å danne et lag.

  Terningkast 6.

   

  3. Poledancing

  Skal du prøve poledancing må du legge igjen alt du eier av skam hjemme. Vilde og jeg prøvde oss denne uka på et nybegynnerkurs på Sometimes Pole Studio på Grensen i Oslo. Det som var kult med timen var å se hvor mye vi lærte på så kort tid. Fra å være helt blanke klarte vi å slippe oss løs og spinne rundt stanga.

  Poledancing er en idrett jeg kunne tenke meg å prøve igjen ? det var både fysisk krevende og utrolig morsomt. I tillegg var instruktøren svært dyktig.

  Terningkast: 5.

   

   

  Det neste på programmet er salsakurs 11. Mai. I den anledning har jeg klart å lure med meg Jan Axel.

  Har du noen tips til aktiviteter det er verdt å prøve? 

  - Vilde 

  #side2 #aktivitet #gøy #søndag #tips 


  3 innlegg du må lese fra uka som har gått

  19.03.2017 - 11:50

  1. "De som står på sidelinja mot angsten trenger også støttespillere." Mina Madeleine Nystuen.

  Det er veldig lett å føle med mennesker som på en eller annen måte har det vanskelig fysisk eller psykisk. Enten det er snakk om rusproblematikk, selvskading eller psykiatri vekker det som regel empati og medfølelse. De har gjerne vært kasteballer mellom ulike instanser eller de medisineres til den store gullmedaljen. MEN vi glemmer ofte å sende en tanke til de som står på sidelinjen, til de som ser på at den de elsker har det vondt. Menneskene som på alle mulige måter er totalt avgjørende i en eventuell tilfriskningsprosess. 

  I denne teksten skriver Nystuen fantastisk godt om hvor viktig det er at de pårørende selv har behov for en "supporter." Om viktigheten av å ta pauser for å få spillerom. 

  2. Ungdommen nå til dags: "feil at de blir behandlet som søppel." Si;D redaksjonen. 

  Forrige uke lenket jeg til en tekst hvor det nok en gang ble vekket bekymring årets russelåter. Denne uka har jeg derfor valgt å rette fokus mot ungdommer som er samfunnsengasjerte. I spalten til Si;D redaksjonen i Aftenposten møter vi nemlig ungdommer som forteller hva de er engasjert i for tiden. 

  Sjekk for eksempel ut hva Mansoor Hussain engasjerer seg i: 

  Som en ung mann med minoritetsbakgrunn er jeg svært bekymret over den voksende høyrepopulismen. Det er skremmende å se hvordan en slik hatefull tankegang har slått rot ikke bare i de tradisjonelt konservative landene, men også i et så trygt og moderne land som Norge. Det hjelper ikke på bekymringen min å se til de som styrer landet vårt. Vi har en innvandrings- og integreringsminister som går rundt og hevder at ulike "eliter" motarbeider henne, og en justisminister som vil boikotte aviser som skriver ting han er uenig i. Sylvi Listhaug og Per Willy Amundsen er med på å legge grunnlaget for en hatefull populistisk bølge i Norge, og som et ungt og samfunnsengasjert menneske finner jeg dette svært skremmende!

  17 år og så reflektert! Det lover godt for fremtida. 

  3. "Hva har du som jeg kan få?" Anne Kristine Bergem. 

  Kan du huske forrige gang du ba om hjelp?

  Jeg tipper det er en stund siden. 

  I dette blogginnlegget skriver psykiater Bergem om viktigheten av å kunne spørre andre mennesker om hjelp, råd og kunnskap. Vi vil gjerne "klare oss selv" fordi vi utelukkende ser det som et gode å være selvstendige.

  Kanskje gjør det at vi glemmer følgende: 

  Det er på mange måter mer krevende å trenge noe fra andre enn å klare seg selv. Klarer man seg selv, har man full kontroll. Åpner man opp for å trenge noen, stiller man seg i en posisjon hvor man er sårbar. Det skal stor styrke til å stille seg seg i en posisjon hvor man gir andre makt til å avvise - eller til å gi. Responsen kan man ikke vite på forhånd.

  Denne teksten skrev Anne Kristine forrige uke, men jeg måtte ta den med fordi den gjorde sterkt inntrykk på meg. Å be om hjelp er på ingen måte en menneskelig svakhet, men snarere en styrke.

  God søndagslesing! 

  - Vilde 

  PS! I løpet av uka kommer intervju nummer tre i min "miniserie" av nerdete damer. Følg med for å se hvem det er :) 


  Vis flere innlegg

  hits